Aangepaste Nationale Militaire Dodenherdenking op de Grebbeberg

Geschreven door Redactie

Op dinsdag 4 mei 2021 vindt een aangepaste en sobere Nationale Militaire Dodenherdenking plaats op Militair Ereveld de Grebbeberg te Rhenen.

De krijgsmacht herdenkt daar alle militairen die sinds 10 mei 1940 waar ook ter wereld voor het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen, dan wel zijn omgekomen bij de uitvoering van hun dienst. Vanwege de coronacrisis zijn er geen nabestaanden aanwezig en ontbreken publiek, militaire erewacht, erecompagnie en militaire kapel. Wel zullen enkele scholieren ter plaatse gedichten voordragen.
 

Slechts de Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, generaal-majoor R.J. Jeulink, en de burgemeester van de gemeente Rhenen, de heer J.A. van der Pas, leggen een krans. De Krijgsmachtsraadsman majoor T.S. Karsten spreekt een overdenking uit.

Via RTV Utrecht en het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht is de sobere herdenking rechtstreeks te volgen. De uitzending van RTV Utrecht begint om 19.30 uur. Tussen 18.50 en 19.30 uur kunt u via het YouTubekanaal van de Koninklijke Landmacht een registratie bekijken van het Herdenkingsconcert dat de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op 12 april jl. gaf in de Gedachteniskerk in Rhenen. De geplande eindtijd van de gehele ceremonie is 20.15 uur.

Iedereen is uitgenodigd om de herdenking te volgen via RTV Utrecht of het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht en om de Grebbeberg zelf op en rond 4 mei te mijden.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?