Heerlijke wijnen van Flevolandse bodem

Geschreven door Redactie

Bestel je wijnen bij Wijngoed Wilgenhorst

De uitspraak “Wijnen, wijnen, wijnen” was in 2020 nog nooit zo populair. Nederland zat in lockdown en bestelde massaal de dranken aan huis. De uitspraak is bekend van televisie serie Chateau Meiland, maar ook in Flevoland kennen we de uitspraak.

Velen weten niet, dat Nederland ook volop aan het “wijnen, wijnen, wijnen” is geslagen. Slechts enkele kilometers van Almere, Lelystad en Ermelo ligt (net buiten het dorp Zeewolde), Wijngoed Wilgenhorst ruim 3,8 meter onder de zeespiegel. In 2012 zijn de eerste 900 wijnstokken aangeplant en in het najaar van 2014 zijn de eerste druiven geplukt en verwerkt tot wijn. Inmiddels staan er meer dan 4000 wijnstokken in de wijngaard.

Bij Wijngoed Wilgenhorst groeien verschillende druiven: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en de Cabaret Noir. De druiven hebben stuk voor stuk een eigen unieke smaak. Ze zijn speciaal voor Nederlandse bodem geplant. Er worden verschillende wijnen verkocht: een dessertwijn ‘Zoet’ voor 15,00 euro, een kruidige, droge witte wijn ‘Fleurie’ voor 12,95 euro, een volle frisse, fruitige witte wijn ‘Tulp’ voor 12,95 euro, een volle kruidige, witte wijn ‘Barique’ voor 15,00 euro, een feestelijke, frisse, parelwijn ‘Zuyderzee’ voor 12,95 euro en de krachtige, fruitige rode wijn ‘Diva’ voor 16,95 euro.

Wijngoed Wilgenhorst verkoopt de wijnen natuurlijk ook in hun winkel. Of bestel de wijnen via e-mail: wijngoedwilgenhorst@gmail.com of via het telefoonnummer: 06- 82 92 97 52. Voor ons is er altijd te ‘wijnig’ in huis. Wij wensen je alvast een smaakvolle zomer!Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?