Wachtlijsten bij IDO Schuldhulpverlening

Geschreven door Redactie

Bij de stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) in Lelystad kloppen door corona meer mensen aan met problemen, die ook nog eens complexer zijn. Het gaat vooral om mensen met schulden. Het is nu zo druk, dat er zelfs een wachtlijst van twee tot drie maanden is.

Iedereen die aanklopt wordt geholpen zegt Gerjan Geertsma van het IDO: "Mensen die op de wachtlijst staan kunnen wel voor zaken die meteen geregeld moeten worden terecht in ons inloopspreekuur.

Maar het is lastig om structurele begeleiding op te zetten. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers."

De stichting zoekt vrijwilligers die de tijd, rust en het luisterend oor willen zijn; Budgetmaatjes. Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Geertsma benadrukt hoe belangrijk het is om er echt voor iemand te zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat betekent al heel veel.

De stichting begint daarom binnenkort met een opleiding. Vanwege de coronamaatregelen gaat dit via zoom.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?