Boekenvoordeel vraagt faillissement aan

Geschreven door Redactie

De winkelketen Boekenvoordeel heeft bij de rechtbank faillissement aangevraagd. Het bedrijf zegt dat de coronacrisis en de langdurige winkelsluitingen het bedrijf fataal zijn geworden.

De keten heeft in Flevoland vestigingen in Almere Stad, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Het hoofdkantoor van de holding is gevestigd op bedrijventerrein Hollandsekant in Almere.

Boekenvoordeel zegt dat ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar, het niet meer verantwoord is om verder te gaan. De afgelopen weken is er gesproken met verhuurders van de winkelpanden om een oplossing te vinden. Met slechts een deel van de verhuurders is er tot een overeenstemming gekomen, maar "helaas was er niet voldoende draagvlak voor de geboden oplossing."

Boekenvoordeel bestaat 35 jaar en heeft in Nederland in totaal 86 winkels. De winkels verkopen afgeprijsde boeken, hobby-artikelen, speelgoed, maar ook dvd's namens de Free Record Shop. Eigenaar Wim Rozendaal bezit hiervan de rechten, net als voorheen van Euroland. Na enkele verliesjaren schreef Boekenvoordeel in 2018 weer zwarte cijfers.

Het bedrijf zegt op de website nog dat de doelstelling was om de komende jaren verder te groeien. De keten heeft ook 24 winkels in België, maar die vallen buiten de aanvraag van het faillissement.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?