Evenementen met sneltesten in april weer toegankelijk

Geschreven door Redactie

Voetbalwedstrijden, festivals, een theatervoorstelling en een zakelijk congres: vanaf deze maand worden deze pilot-evenementen gehouden.

Mensen die er naartoe willen, moeten een testbewijs laten zien waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Ook in Flevoland is een aantal van dit soort evenementen.

Zo mag luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad op 23, 24, en 25 april open, per dag mogen dan 1300 bezoekers naar binnen. Het Aviodrome heeft ervoor gekozen om de deuren op deze dagen alleen te openen voor Museumkaarthouders.

Sport

In april kunnen in Flevoland ook enkele sportevenementen bezocht worden. Zo kan er in Almere drie dagen lang door 110 mensen yogales worden gevolgd bij Gaia House of Yoga. Op 25 april wordt een squashtoernooi gehouden in Almere waar 400 bezoekers bij aanwezig mogen zijn. Op 30 april is de wedstrijd Almere City FC - Jong Ajax voor 500 fans toegankelijk. In april mag op enkele dagen ook worden gezwommen bij Center Parcs in Zeewolde.

Gokken

Ook een paar casino's en speelhallen zijn geselecteerd voor de pilot-evenementen. Zo krijgen Merkur in Almere en Fairplay in Emmeloord de mogelijkheid om voor het eerst weer bezoekers te ontvangen. De totale lijst met evenementen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Speciale teststraten

Belangstellenden moeten een tijdslot reserveren en bij de ingang een negatieve sneltest laten zien. Die sneltesten zullen worden afgenomen in commerciële teststraten die verbonden zijn aan Stichting Open Nederland. Deze teststraten zijn op 100 locaties in Nederland en dit zijn dus niet de GGD-teststraten. Het is gratis om voor dit doel een sneltest af te laten nemen, de kosten worden betaald door het Rijk.
Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?