Vogelflats in de Botter

Geschreven door Redactie

Op donderdag 1 april 2021 heeft wethouder Luc Baaten samen met initiatiefnemer Jaap Knip het laatste vogelhuisje opgehangen in de Botter.

Hiermee is de laatste ‘vogelflat’, want er hangen meerdere vogelhuisjes aan een paal, gerealiseerd. In de Botter zijn in totaal op 6 plekken ‘vogelflats’ neergezet. Het buurtinitiatief kon gerealiseerd worden met behulp van gemeente Lelystad via Mensen maken de buurt.  

Wethouder Luc Baaten: “Er is weer een mooi buurtinitiatief gerealiseerd. Samen hebben bewoners de buurt weer een stukje gezelliger gemaakt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de vogels. Het is leuk dat bewoners elkaar toch wisten te vinden om dit project te laten slagen. Je ziet dat door creativiteit, ook in deze tijd met coronamaatregelen, nog steeds veel mogelijk is om buurtactiviteiten gezamenlijk op te pakken.”

Initiatiefnemer Jaap Knip wilde in eerste instantie in iedere straat van de Botter een vogelhuisje ophangen. Echter, om overzicht te houden is er voor gekozen om ‘vogelflats’ te maken met de buurt. De vogelhuisjes moeten namelijk ieder jaar leeg gehaald worden en soms weer een nieuwe laag verf krijgen. “Ik zie dit niet alleen als een sociaal gebeuren, maar ook als een impuls voor een groenere wereld”, aldus Jaap Knip.  

De heer Knip kwam met dit idee in januari 2020 bij de bewonersconsulent van de gemeente Lelystad. Coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Het was niet meer toegestaan om in groepjes bij elkaar te komen om te knutselen. In december 2020 heeft de bewonersconsulent de 45 vogelhuisjes verdeeld over de bewoners die mee doen met dit project. Zo konden de kinderen in de kerstvakantie toch gezellig knutselen binnen de gezinnen. Gezinnen hielden elkaar via de groepsapp op de hoogte over hoever zij waren. Op afstand kon toch samen geknutseld worden.

Kijk op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Ook kan je direct contact opnemen met de ideeënmakelaar of buurtwerker. Dit kan via telefoonnummer 14 0320 of per mail mensenmakendebuurt@lelystad.nl. Om jouw idee te bespreken kan je ook terecht bij de opbouwwerker in uw wijk.

Foto: Fotostudio Wierd


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?