Inbraak bij 't Pandje Naaimachines in 't Lelycentre

Geschreven door Redactie

Bij 't Pandje Naaimachines in 't Lelycentre is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dat zegt eigenaar Patrick Goosen.

Volgens hem zijn er dure machines uit de winkel meegenomen. Verder is er veel schade aan de ruiten van de zaak, maar ook aan kasten en wolrekken die binnen staan.


Goosen en zijn vrouw hebben afgelopen nacht urenlang schoongemaakt, zodat ze dinsdag alsnog open konden voor winkelen op afspraak. De winkel heeft veiligheidsglas, maar volgens de eigenaar is er flink op gebeukt, waardoor het alsnog gebroken is. Bij de winkel hangen camera's. Er is nog niemand aangehouden.


Politiek reageert

Bahreddine Belhaj van PvdA Lelystad vindt dat ondernemers in het winkelcentrum aan hun lot worden overgelaten. Hij heeft zelf een winkel tegenover 't Pandje Naaimachines.


De PvdA heeft al meerdere oproepen aan de gemeente gedaan om de veiligheid te verbeteren. Eind vorig jaar vonden er in één week tijd drie overvallen plaats. Het college van burgemeester en wethouders zag geen noodzaak voor cameratoezicht.


Ook PVV Lelystad reageert op de inbraak. Raadslid Eric van Luxemburg vindt dat er meer cameratoezicht moet komen, desnoods tijdelijk.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?