Campagne Senioren en Veiligheid van start!

Geschreven door Redactie

Het doel van de campagne is senioren weerbaarder maken tegen criminaliteit. In de maand april wordt aandacht gegeven aan verschillende vormen van criminaliteit waar senioren vaak mee te maken krijgen.

Denk daarbij aan: meekijken tijdens het pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing en spoofing. De slogan van de campagne verraadt meteen het doel: ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’.

Op 15 april is er een webinar waarin er kort teruggekeken wordt naar de verschillende vormen van criminaliteit die in september tijdens de webinars zijn besproken. In het tweede deel van het webinar wordt het fenomeen spoofing besproken en toegelicht. En tot slot is op 22 april een webinar waarin de online veiligheid uitgebreid besproken zal worden. Net als in september zal Catharina Keyl wederom de presentatie op zich nemen en kunnen de kijkers thuis vragen stellen. Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Naast digitale informatie op de website wordt in de maand april door de ouderenbond KBO-PCOB samen met de NOOM ook een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld om persoonlijke tips te krijgen of om een verhaal als slachtoffer kwijt te kunnen. Deze speciale Babbeltiplijn is op alle 5 woensdagen in april te bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur op 030-3400670.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?