Huurprijs stijgt in Flevoland het hardst

Geschreven door Redactie

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor een huurwoning in de vrije sector steeg in het laatste kwartaal van vorig jaar het sterkst in Flevoland: met 12,3 procent.

De prijs per vierkante meter kwam daarmee uit op 11,19 euro. Ondanks de forse stijging is dat nog steeds bijna twee euro onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van de NVM en Vastgoedmanagement Nederland.

Bij de steden staat Almere met een prijsstijging van 8 procent op een gedeelde tweede plaats, samen met Rotterdam. Utrecht staat bovenaan die lijst met 10,9 procent. In geld uitgedrukt staat Almere dan met 11,49 euro per vierkante meter op de derde plek. Huurders betalen in Utrecht 14,35 euro en in Rotterdam 14,11.

De stijging komt door de krapte in het aanbod, terwijl de vraag naar huurwoningen groot blijft.

Onze Ambassadeurs