Badloe begint EK windsurfen met overwinning

Geschreven door Redactie

Op het EK windsurfen in Portugal is Kiran Badloe uit Lelystad het toernooi begonnen met een zege.

In de RS:X klasse kwam hij voor de kust van Vilamoura als eerste over de streep.

De tweede wedstrijd van de dag werd wel gevaren, maar werd op een gegeven moment afgelast omdat er te weinig wind stond. Almeerder Sil Hoekstra, tevens trainingspartner van Badloe, eindigde in de eerste race als zevende. "De race die wel meetelde heb ik gewonnen. Dus dat was supertof", vertelde Badloe. "In die race had ik met de top drie gasten een goede battle op het einde. De andere race werd gecanceld. Maar ook in die race lag ik er eigenlijk verbazingwekkend goed bij, totdat die werd afgeblazen."

Bij de vrouwen deed Lilian de Geus het minder goed. De Almeerse eindigde in haar enige race van de dag als tiende. Ook bij de windsurfsters werd de tweede race geannuleerd vanwege te weinig wind.