Groot deel horeca wil terrassen op 2 maart openen (of het mag of niet)

Geschreven door Redactie

Een groep horecaondernemers wil dinsdag 2 maart a.s. de terrassen weer openen.

65 van de 244 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roepen cafébazen op tot actie. 25 % van de horeca is het wachten meer dan zat. "Of ik nou een boete krijg of failliet ga..." is de redenering.

In Nederland zijn 244 afdelingen van de KHN en een kwart daarvan (65 afdelingen) ondersteunt de actie. "Daar heb ik alle begrip voor. Het is bittere noodzaak voor ondernemers", zegt de landelijke KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "Wij roepen niet op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en roepen ook niet landelijk op tot een opening van de terrassen, maar ik verwacht wel dat nog meer KHN-afdelingen dit gaan doen."

Vooral in de provincie Brabant is men uit op terras-gezelligheid. Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt de actie niet, maar begrijpt het wel.

Heel veel horecamensen staat het water tot boven de lippen. Ze geven aan dat het niet langer meer kan op deze manier. Er moet iets gebeuren en alle collega's in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten vindt men. Alles zal wel zo veilig mogelijk gebeuren. Om te beginnen buiten met de terrassen en uiteraard wel op anderhalve meter.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?