Buurtbus gaat weer rijden

Geschreven door Redactie

De buurtbus in Lelystad gaat vanaf maandag 1 maart weer rijden. Bijna een jaar lang is de dienst onderbroken geweest. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om met de buurtbussen te rijden.

Nu zijn er meerdere aanpassingen aan de bussen gedaan waardoor de dienstregeling weer hervat kan worden.

Voorzitter Pieter Cassé noemt het heugelijk nieuws. De dienstregeling kan bijna volledig worden hervat: alleen op zaterdag kan nog niet gereden worden omdat er nog gezocht wordt naar nieuwe chauffeurs. Vrijwel alle chauffeurs die voor de coronacrisis op de bus reden willen weer terugkomen. Slechts 1 van hen wacht eerst zijn vaccinatie af. Maar omdat een paar vrijwilligers verhuisd zijn, kan de organisatie vers bloed gebruiken.

Cassé vertelt over de maatregelen die in de bussen genomen zijn: "Bij de chauffeur is een scherm aangebracht, een soort spatscherm. Verder kunnen er minder passagiers mee: 5 in plaats van 8. Passagiers moeten een mondkapje op en er is een hepafilter in het dak geïnstalleerd." Het gaat om een filter dat kleine deeltjes uit de lucht zuivert.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?