Storingen bij ondergrondse containers

Geschreven door Redactie

De ondergrondse containers in de gemeente Lelystad werken niet vanwege twee storingen.

Dat meldt afvalverwerker HVC.

De eerste storing zit in de containers met een zogeheten vulgraadsensor. Door de storing is het voor HVC niet mogelijk om te zien of de containers vol zitten en dus worden ze niet geleegd. Er wordt volgens de gemeente Lelystad hard gewerkt aan een oplossing.

Ook de containers die werken met een pasje hebben een storing. De pasjes worden niet herkend door de scanner, waardoor de deksels niet opengaan.

Inwoners klagen op Facebook over het afval dat nu naast de containers wordt gezet. Meerdere mensen zeggen dat het probleem al voor het weekend bekend was en dat er tot nu toe niets aan gedaan is. HVC vraagt inwoners om hun vuilniszakken weer mee naar huis te nemen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?