Lelystadse schrijft kinderboek over zieke zoon

Geschreven door Redactie

Elsa de Vries uit Lelystad heeft haar eerste kinderboek uitgebracht, met als titel Naar de Zon.

Ze schreef het boek vanwege de progressieve spierziekte die haar zoon Keano heeft.

Keano is nu 12 jaar. Toen hij 5 was werd de diagnose Ataxie van Friedreich gesteld. Dat is een zeldzame progressieve spierziekte waar op dit moment geen genezing voor mogelijk is. Keano zit inmiddels in een rolstoel en kan steeds moeilijker praten. In het boek wordt een rups ingepakt door draden en kan daardoor steeds minder.

Met dit boek hoop De Vries de ziekte van haar zoon te kunnen uitleggen. "Ik vond het waardevol om dit verhaal simpel op te schrijven, zeker voor mensen in dezelfde situatie," legt De Vries uit.

Toen haar zoon zijn diagnose kreeg en haar man een blessure aan zijn schouder opliep, besloot De Vries de sportschool in te gaan om sterker te worden. Zo kon ze haar zoon blijven tillen. Uiteindelijk is De Vries wedstrijden gewichtheffen gaan doen en schreef ze de Nederlandse mastertitel Olympisch gewichtheffen op haar naam.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?