Mijlpaal: Lelystad heeft 80.000 inwoners

Geschreven door Redactie

Het ligt aan het Rijk dat Lelystad al niet veel eerder is uitgegroeid tot een grote stad.

Dat zegt oud-burgemeester Chris Leeuwe, op de dag dat Lelystad de 80.000ste inwoner verwelkomt.

Die langverwachte 80.000ste inwoner van Lelystad is Mike Helsloot. Samen met zijn gezin werd hij dinsdagmiddag verwelkomd door waarnemend burgemeester Henry Meijdam.

Voor de stad is het bereiken van de 80.000 inwoner een mijlpaal. Het is de eerste groeidoelstelling die Lelystad zich stelde, na een periode van stagnerende groei. Volgens Chris Leeuwe, burgemeester van Lelystad van 1996 tot 2006, werd dat doel aanvankelijk niet gehaald omdat het Rijk zich niet aan de belofte hield om de gemeente te steunen. Leeuwe: "Dan hadden we een andere ontwikkeling gehad, met meer mogelijkheden, meer voorzieningen en meer activiteiten. Maar dat is allemaal langzamer gelopen." Leeuwe is blij dat Lelystad na jaren eindelijk 80.000 inwoners heeft. "Het is een gelukwens aan de nieuwe burgemeester. Deze mijlpaal biedt de mogelijkheid om nieuwe kansen te benutten."

De nieuwste bewoner en zijn gezin kregen van waarnemend burgemeester Meijdam een feestelijk boeket en een Lelypas als cadeau.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?