Gauna zet handtekening onder eerste profcontract

Geschreven door Redactie

Guillermo Gauna heeft zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC. De 20-jarige middenvelder, die vorig jaar overkwam uit de jeugd van AZ, ligt nu vast tot de zomer van 2023.

De in Den Helder geboren Gauna doorliep de jeugdopleiding van AZ, alvorens hij in de winterstop van het seizoen 2019/2020 de overstap maakte naar Almere City FC. Hij speelde zijn eerste wedstrijden in Flevoland voor de beloftenploeg in de Derde Divisie en sloot in de voorbereiding op de huidige voetbaljaargang definitief aan bij het eerste elftal. Op 6 november van het afgelopen jaar – uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen zijn oude club Jong AZ – maakte Gauna zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. Inmiddels kwam hij zevenmaal in actie voor de ploeg van hoofdtrainer Ole Tobiasen.

,,Ik ben heel blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij Almere City FC kan tekenen”, aldus Gauna. ,,In het afgelopen jaar heb ik mezelf goed ontwikkeld en die lijn wil ik nu doortrekken. Voor mij is dit een bijzonder moment. Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen van de club en ik heb in de afgelopen maanden al redelijk wat minuten mogen maken. Mijn doel is om mezelf te blijven ontwikkelen, door te groeien tot een vaste kracht in de hoofdmacht en samen met de ploeg de doelstellingen van de club te realiseren.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Guillermo is een jongen die vanuit de Academy van AZ naar ons is doorgestroomd. Hij is er in Alkmaar net niet in geslaagd om door te dringen tot de hoofdmacht en krijgt nu bij ons de kans om zijn ambities te verwezenlijken. Als club dienen wij graag als springplank voor dit soort spelers. Guillermo heeft hier de kans gekregen en die met beide handen aangegrepen. Hij is een creatieve speler, die handig aan de bal is en op meerdere posities uit de voeten kan.”


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?