Winkelier Lelycentre kan subsidie krijgen voor veilige kassa

Geschreven door Redactie

De gemeente Lelystad stelt 20.000 euro beschikbaar voor een proef, waarbij winkeliers in het Lelycentre een financiële bijdrage kunnen krijgen voor de aanschaf van een gesloten kassasysteem.

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor.

Burgemeester Henry Meijdam had in december al aangekondigd dat de gemeente de winkeliers wil helpen. Het Lelycentre heeft in korte tijd te maken gehad met veel overvallen en berovingen, waarbij overvallers het op de inhoud van de kassa hebben voorzien. Een gesloten kassasysteem maakt het onmogelijk om bij het geld te komen, omdat de kassa is vergrendeld en alleen contact geld teruggeeft. De Primera-winkel heeft inmiddels op eigen initiatief al een gesloten systeem.

De gemeente is zich er bewust van dat winkeliers elders in de stad ook graag van de subsidie gebruik zouden willen maken. Dat kan niet, want de proef is uitsluitend bedoeld voor het Lelycentre. De proef wordt na afloop geëvalueerd. Daarna wordt besloten of die een vervolg krijgt.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?