Wel of niet open volgende week? Veel ijsclubs worstelen met die vraag

Geschreven door Redactie

De ijsclubs in Flevoland worstelen flink met de vraag of zij volgende week open moeten gaan. Nederland lijkt dit weekend een serieuze winterinval te gaan krijgen met sneeuw en lage temperaturen.

Normaal staan de ijsclubs te juichen als het gaat vriezen, maar door de coronamaatregelen is het moeilijker geworden om open te gaan.

Het bestuur van IJsclub Dronten heeft besloten dat de ijsbaan dit seizoen niet opengaat. IJsmeester Mischa Massink zegt dat het onmogelijk is om met een kleine groep vrijwilligers alle coronamaatregelen in acht te houden. "Bovendien zijn de meeste vrijwilligers ouder dan 60 jaar. Zij vallen dus in de risicogroep. Woensdagavond hebben we dus met pijn in het hart het besluit genomen om dit jaar dicht te blijven."

Lelystad

De seinen staan voorlopig wel op groen in Lelystad. "We streven er toch naar om open te gaan", zegt Jaap Daling van IJsclub Lelystad. "Uiteraard moet dat wel met strenge restricties. Zo moeten leden zich online aanmelden en moet er een aparte in- en uitgang zijn."

Bedoeling is dat de ijsbaan ook voor volwassenen opengaat. "Onze leden mogen natuurlijk als eerste de ijsbaan op. En als het kan, openen we een tafeltje waar je chocomel kan drinken. Maar het is nog niet definitief. Maar de goede voornemens zijn er in ieder geval."

Nog geen besluit

Bij de ijsclubs in Emmeloord en Nagele moet nog een definitief besluit vallen. In het laatstgenoemde dorp neigen ze er naar om de ijsbaan te openen voor leden onder de 18 jaar. "Maar laten we het weer maar afwachten. Misschien valt er zoveel sneeuw, dat het sowieso onmogelijk is om te schaatsen", aldus voorzitter Rob de Rijke.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?