Almere City FC verrast met Jorrit Smeets

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt versterkt met Jorrit Smeets. De 25-jarige middenvelder wordt per direct overgenomen van Fortuna Sittard en sluit donderdag aan bij de selectie van hoofdtrainer Ole Tobiasen.

Hij tekent een contract voor 2,5 seizoen in het Yanmar Stadion.

Smeets, die de jeugdopleiding van Roda JC doorliep, staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij Fortuna Sittard. Met die club promoveerde hij in 2018 naar de Eredivisie. In Limburg groeide hij uit tot een onbetwiste basisspeler en werd hij tevens tot aanvoerder benoemd. Inmiddels heeft Smeets 70 wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland achter zijn naam staan. In het huidige seizoen kwam de middenvelder nog tot vijftien optredens in de hoofdmacht van Fortuna Sittard, waar hij na de winterstop op minder speeltijd kon rekenen.

,,Ik kan niet wachten om Almere City FC te gaan helpen in de strijd om promotie”, reageert Smeets. ,,De laatste tijd is het bij Fortuna Sittard niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt. Dan moeten je keuzes maken, om toch vervolgstappen te kunnen blijven zetten in je carrière. Almere City FC heeft een goed plan, met een duidelijke visie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk ernaar uit om bij deze club aan de slag te gaan.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Wij zijn waanzinnig blij dat we Jorrit hebben kunnen vastleggen. Het is een jongen met leiderschapskwaliteiten. Een speler met sturend vermogen, zowel aan de bal als zonder de bal. Hij weet hoe het is om te strijden om promotie en heeft inmiddels behoorlijk wat Eredivisie-ervaring opgedaan. Kortom, een versterking voor onze selectie.”


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?