Almere City FC in Breda naar de ratsmodee

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vanavond met 4-0 verloren van NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was de thuisploeg dodelijk effectief. Mario Bilate en Mounir El Allouchi speelden met fraaie treffers voor beul van de ploeg van Ole Tobiasen.

NAC-directeur Mattijs Manders schreef de seizoenkaarthouders van de ‘Parel van het Zuiden’ onlangs een ambitieuze brief met wensen voor de toekomst. “NAC wil veel,” zo schreef de algemeen directeur in zijn wensenlijstje.

Almere City FC geeft de bespeler van het Rat Verlegh Stadion op 1 februari in ieder geval precies wat het wil. De bezoekers zijn in de eerste helft zoekende naar een gaatje in de defensie, maar krijgen van NAC slechts zelden iets cadeau. Sterker nog, NAC-spits Mario Bilate laat in de openingsfase zien dat hij er zin in heeft. Tot drie keer toe verschijnt hij dreigend voor het doel van FC-keeper Michael Woud.

De eerste dot van een kans krijgt Almere City FC aanvaller Mees Kaandorp. Zijn open kopkans, op voorzet van Bram van Vlerken, scheert rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Terwijl het commentatorduo van EASY 95.5 FM nog aandachtig naar de herhaling van die prachtige actie kijkt, valt het doelpunt pardoes aan de andere kant. Het is Lex Immers die de Bredanaars naar de voorsprong schiet.

Daarna is het vooral aanvaller Ilias Alhaft die het op allerlei manieren probeert. Een van de daverende solo’s eindigt op de vuisten van doelman Nick Olij, een ander strandt in de doelmond net buiten bereik van Thomas Verheydt. Ironisch, ook deze aanval wordt afgeslagen en eindigt aan de andere kant in het doel achter Michael Woud. Een scherpe dieptepass van Lewis Fiorini wordt op de juiste waarde ingeschat door Bilate, die de bal voor de tweede keer onder Woud doorschuift.

Daarmee is het leed voor Almere City FC nog niet geschied. Ook na de rust heeft Almere City FC namelijk het meeste balbezit, maar vergeet het tot kansen te komen. Nieuwkomer John Yeboah komt tien minuten voor tijd tot de grootste kans, maar ziet zijn inzet gekeerd door de NAC-goalie. Het staat dan al 3-0. Bilate heeft met een volley de bal op magistrale wijze achter de keeper gedeponeerd.

Vijf minuten voor tijd voegt Mounir El Allouchi toe aan de Almeerse misere met een fraai afstandsschot. NAC Breda – Almere City FC is niet aan de mannen in rood besteed. NAC vraagt en krijgt. Misschien teveel afgaande op de verhoudingen, maar een kniesoor die daar in de Nassaustad op let. Volgende week reist Almere City FC opnieuw af naar Brabant. Op Super Bowl Sunday is Helmond Sport om 12:15 uur de tegenstander.


Onze Ambassadeurs




Onze krant nog niet ontvangen?