Boeren en burgers gaan digitaal op date

Geschreven door Redactie

Boeren moeten meer het gesprek aangaan met de rest van de samenleving.

Dat vindt de beweging Boeren van Nederland. Om de verbinding tussen boeren en de omgeving te stimuleren organiseert de beweging op 13 en 14 februari een digitale 'date' tussen boeren en andere burgers.

Eén van de initiatiefnemers is Karolien Hupkes van Boeren van Nederland. Zij hoopt dat Flevolandse boeren en niet-boeren zich opgeven, omdat het gesprek vermoedelijk leidt tot wederzijds begrip. "Vanwege de coronamaatregelen wordt je bubbel snel klein. Het is belangrijk om daar af en toe uit te komen", zegt Hupkes.

Boeren geven tijdens de 'date' digitaal een rondleiding over de boerderij en mensen kunnen daar vragen over stellen. Maar er kan ook over grote politieke thema's worden gesproken, vertelt Hupkes. Bijvoorbeeld de stikstofcrisis en de boerenprotesten. De gesprekken vinden dit jaar voor de vierde keer plaats. Vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar digitaal, maar dat heeft ook voordelen volgens Hupkes: "Op deze manier maken we het extra laagdrempelig een uurtje op zaterdag- of zondagochtend de boer op te gaan." Deelnemers worden aan elkaar gekoppeld via Zoom.

Volgens Boeren van Nederland zijn er sinds de start in 2018 jaarlijks meer dan 200 gesprekken geweest tussen de boeren en andere burgers.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?