Hoeveel calorieën kunnen 10.000 stappen lopen verbranden?

Geschreven door Redactie

Hoevelen van jullie denken dat het halen van de 10K-markering op je fitnessband voldoende is om je gezondheid te behouden? Nou, de meesten van ons.

Het idee om 10.000 stappen per dag te lopen ontstond in 1965 toen een Japans bedrijf een stappenteller ontwikkelde genaamd 'Manpo-Kei', wat '10.000 stappenmeter 'betekent. Het doel werd beroemd omdat het gemakkelijk te onthouden was en voor de meeste mensen veel verder ging dan de dagelijkse stappen. Het beste van het doel van 10.000 stappen is dat het uitdagend maar tegelijkertijd haalbaar is. Maar is het genoeg om 10.000 stappen per dag te lopen? Het hangt helemaal af van je doelen.

De meeste mensen verbranden ongeveer 30-40 calorieën per 1.000 stappen, wat betekent dat ze ongeveer 300-400 calorieën verbranden door 10.000 stappen te lopen. Maar dit is slechts een schatting. De verbrande calorieën zijn afhankelijk van je gewicht, lengte, conditie, tempo en het gebied waarin je loopt. Regelmatig sporten is belangrijk om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden. Volgens het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie moeten mensen streven naar 150 minuten matige tot intensieve lichaamsbeweging per week, waaronder ook wandelen. De andere aanbeveling hiervoor is 10.000 stappen per dag lopen.

De eerste stap om af te vallen is het creëren van een calorietekort, wat betekent dat je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt. De meeste mensen hebben een calorietekort van ongeveer 500 calorieën per dag nodig om een ​​halve kilo per week te verliezen. Mensen die willen afvallen, moeten dus minstens 150-200 minuten per week trainen en 10.000 stappen per dag lopen om hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Volgens een onderzoek uit 2018 verloren mensen die 10.000 stappen per dag liepen meer gewicht dan mensen die 3500 stappen per dag liepen. Lopen is een van de veiligste en gemakkelijkste oefeningen. Maar als u iemand bent die niet aan lichaamsbeweging doet, kan het moeilijk zijn om met 10.000 per dag te beginnen. Het is het beste om zo actief mogelijk te blijven voordat u probeert het doel van 10.000 stappen per dag te bereiken. Ouderen en mensen met overgewicht moeten hun stappen geleidelijk verhogen, waarbij ze elke week streven naar 1.000 extra stappen per dag totdat ze hun doelen bereiken.

Het beste voordeel van het nemen van meer stappen per dag is dat het ook de mortaliteit door welke oorzaak dan ook kan verminderen. 10.000 stappen lopen was slechts een marktslogan en niet door de wetenschap gesteund. Volgens studies is meer beweging, die kan worden gemeten door meer stappen of een andere fysieke activiteit, belangrijk voor een goede gezondheid. Over het algemeen is een gezonde levensstijl aannemen en elke dag actief blijven de beste manier om gezond af te vallen.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?