Rutte: in brand steken teststraat is onacceptabel

Geschreven door Redactie

Demissionair premier Rutte vindt het onacceptabel dat relschoppers op Urk een teststraat van de GGD in brand hebben gestoken. Dat zei hij in een korte verklaring over de ongeregeldheden in diverse steden tegen de avondklok.

"Een teststraat, dat zijn mensen van de GGD die niets anders doen dat u en ik een test kunnen krijgen als we dat willen", aldus Rutte. Hij noemt de rellen, die naast Urk onder meer ook in Eindhoven, Stein, Enschede, Breda en Den Haag plaatsvonden, ontoelaatbaar.

"Wat bezielt deze mensen", vraagt hij zich af. "Het heeft niks te maken met strijden voor de vrijheid. We nemen deze maatregelen niet voor de lol, het is het virus dat ons de vrijheid beneemt". De premier doet een beroep op ouders, vrienden, vriendinnen en familie om de relschoppers aan te spreken op hun gedrag. Volgens Rutte gaat het om crimineel gedrag dat ook zo zal worden bestraft.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?