Prijs van een particuliere koopwoning met bijna 10 procent gestegen

Geschreven door Redactie

De prijs van een bestaande koopwoning in Flevoland is het afgelopen jaar met 9,5 procent gestegen.

Daarmee is de prijsstijging de op een na grootste van alle provincies in Nederland. Alleen in Groningen stegen de prijzen meer. Daar ging het om 10,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Verder blijkt uit de cijfers dat het afgelopen jaar meer woningen van eigenaar zijn gewisseld. Het gaat in Flevoland om een stijging van 3,4 procent. Daarmee is de provincie hekkensluiter. In alle andere provincies wisselden meer eigenaren van koopwoning. Wat de oorzaak hiervan is, meldt het CBS niet. Uit de cijfers blijkt dat de prijzen van alle woningtypen in Nederland zijn gestegen. Het CBS en het Kadaster keken naar de prijzen van appartementen, hoek-, tussen-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. Hieruit blijkt landelijk gezien dat appartementen het meest in prijs zijn gestegen. Die zijn in vergelijking met 2013 ruim 65 procent duurder geworden. De prijsstijging van vrijstaande woningen was landelijk gezien met ruim 36 procent het kleinst.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?