Kunstijsbaan Leisure World definitief dicht

Geschreven door Redactie

De kunstijsbaan van Leisure World in Dronten blijft definitief dicht. Dat zegt manager Yvonne Obbema. Ook de schaatsvereniging Leisure World Skating Club stopt met alle activiteiten van de vereniging.

Leisure World ligt door de coronamaatregelen al bijna een jaar stil. De vaste lasten lopen volgens Obbema gewoon door en daarnaast verwacht de organisatie de nodige uitgaven te moeten maken om weer open te kunnen in het nieuwe seizoen.

"Wij hebben met veel plezier Leisure World Ice Center 10 jaar open gesteld voor recreatief publiek en schaatsverenigingen. Tevens hebben wij de nodige wedstrijden Lange Baan en Marathon mogen organiseren," staat er onder meer in een mail aan de leden en verenigingen. "Om bedrijfseconomische redenen is dit de enige beslissing is die het bedrijf kan nemen", aldus de mail. "Het juiste moment, soms is dat nu". Het stoppen van de ijsbaan heeft geen gevolgen voor de wielerspeciaalzaak en de fitnessclub.

Obbema laat in een reactie aan Omroep Flevoland weten het heel jammer te vinden te moeten stoppen. "Er is geen sprake van een faillissement. We trekken gewoon de stekker eruit." Obbema weet niet wat de toekomst gaat brengen. "We hebben straks anderhalf jaar wel vaste lasten en geen inkomen. We weten ook niet hoe we straks kunnen opstarten en of er dan nog steeds coronamaatregelen gelden."

Eerder gaf Obbema al aan dat de ijsbaan niet meer rendabel was om voor een handjevol bezoekers open te houden. In oktober 2020 ging de baan daarom al dicht. Om een rendabel seizoen te draaien, is een drukke kerstperiode noodzakelijk. Normaal gesproken komen 's ochtends zo'n 400 en 's middags 700 bezoekers naar de baan. Met de coronamaatregelen zijn dergelijke aantallen niet mogelijk.

Naast de ijsbaan stopt ook de Leisure World Skating Club met alle activiteiten van de vereniging. In een mail aan alle leden schrijft het bestuur: "Wij respecteren de beslissing van de directie. Dit houdt in dat de leden van Leisure World Skating Club niet meer in Dronten kunnen schaatsen. Wel kijkt de stichting met plezier terug op afgelopen periode en wil alle trainers, begeleiders, juryleden en vrijwilligers bedanken voor hun inzet."


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?