Lelystad kiest voor mobiele voorbedrukte verkiezingsborden

Geschreven door Redactie

De gemeente Lelystad gebruikt bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen mobiele voorbedrukte verkiezingsborden. Deze vervangen de borden die voorheen door elke politieke partij beplakt werden.


Verspreid door Lelystad komen elf zogenoemde 'Trotters' te staan. De posters van alle politieke partijen worden evenredig verdeeld over het voorbedrukte doek. Alle partijen krijgen dus dezelfde hoeveelheid ruimte. 


Bij de laatste verkiezingen stonden er op negentien locaties borden. Over die beplakbare borden ontstond soms discussie. Zo stonden sommigen te veel in het zicht van inwoners van de stad. En omdat partijen met verschillende formaten posters werkten, was de ruimte op de borden soms niet eerlijk verdeeld. 


Wethouder Luc Baaten is enthousiast: "Met het inzetten van de Trotters zijn we weer een stap verder in onze dienstverlening naar onze inwoners. Het zijn kwalitatief mooie mobiele borden, die verspreid over Lelystad worden geplaatst."

Onze Ambassadeurs