3 handige tips om energie te besparen tijdens kerst en toch kunnen genieten van een sfeervolle kerst

Geschreven door Redactie

De kerst komt er al weer aan en dat betekent dat je waarschijnlijk de kerstspullen al van de zolder hebt gepakt en je huis hebt versierd.

Maar mensen verspillen erg veel energie tijdens de kerst en ik ga jou 3 handige tips geven waardoor je minder energie verbruikt en toch kan genieten van een sfeervolle kerst.

Gebruik LED-kerstverlichting.

Heel veel mensen gebruiken gloei lampjes maar het is beter als je led lampjes gebruikt. Met zuinige LED-lampjes gebruik je 5x minder energie dan wanneer je de kerstboom verlicht met gloeilampjes. Als je snoerverlichting gebruikt met 100 gloeilampjes 8 uur per dag dan betaal je tussen de 1,00 euro en de 3,00 euro. Doe je dit met LED-kerstverlichting tussen de 1 en de 6 watt ben je minder dan €1,- kwijt.

kerstverlichting uitzetten als je niet thuis bent of naar bed gaat.

Veel mensen vergeten dit wel eens. Dan wordt het verbruik vier keer hoger. Als je een timer gebruikt dat is het handigst. Bij sommige kerstverlichting zit zo’n timer standaard. Heb je al kerstverlichting? Dan kun je voor €4,- een losse schakelklok kopen.

Waxinelichtjes of kaarsen zijn leuke alternatieven

Je kunt ook waxinelichtjes of kaarsen gebruiken dan brengt ook een sfeer met zich mee. En het verbruikt veel minder energie.