Golfclub Flevoland

Geschreven door Rory de Meijer

Een heerlijk middagje ontspannen of fanatiek een balletje slaan? Dat kan bij de Golfclub Flevoland in Lelystad.

Direct achter de IJsselmeerdijk bevindt zich in Lelystad het Golf Event Center. 18 holes met par 72 golfbaan, mooie fairways en snelle greens. Je staat altijd droog bij de overdekte driving range. Overige oefenfaciliteiten en een leuk restaurant maken het compleet. 

De golfsport kent verschillende voorlopers op het huidige spel. Sporten als hockey, polo en croquet zouden uit golf ontstaan kunnen zijn. Het staat in ieder geval vast, dat golf niet plotseling ontstaan of uitgevonden is. Golf heeft zich ontwikkeld volgens een geëvolueerd proces dat tot op de dag van vandaag voortduurt.  

Ook in Nederland wordt de sport steeds populairder. Met als groot voorbeeld Joost Luiten, die in 2006 prof werd en die al menige prijs heeft weten te winnen in de professionele tak van het golf.  Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?