Cessna Caravan en CitationJet gespot op Lelystad Airport

Geschreven door Rory de Meijer

De G-DLAD is een Cessna 208 Caravan Caravan uit 2011. Het toestel is van Avonvale Ltd. op het eiland Man.

De kist arriveerde vanuit Gloucester Airport (EGBJ). Oorspronkelijk stond Schiphol als bestemming. Kennelijk is dit vluchtplan later gewijzigd in Lelystad Airport.

Deze Caravan kreeg een parkeerplek toegewezen bij de toren, met zijn neus richting de baan. De cover ging op de pitotbuits en de stang onder de staart werd aangebracht. Meestal een teken van een wat langer verblijf.

Afgelopen woensdag verscheen de Duitse Cessna 525 CitationJet CJ1+ D-IHKW al op het vliegveld. Toen kwam het toestel voor een passagiersvlucht naar het Zwitserse Bern. Gister stond de retourvlucht op de planning. De kleine bizjet werd netjes aan het hek van de Delta-platform geparkeerd.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?