Flevoland is bijna 80 procent aan stiltegebied kwijt

Geschreven door Beau de Lange wendels

Flevoland is in 2016 77,5 procent aan stiltegebied kwijtgeraakt. Dit is de grootste vermindering in heel Nederland. 

De Oostvaardersplassen en het Zwarte Meer gingen van 6710 naar 1510 hectare. Dat is een krimp van 77,5 Procent. 

De provincie zegt dat dit komt omdat er overlap ontstond in de regelgeving van de Oostvaardersplassen. Dit komt doordat de provincie meer lette op de bescherming van het gebied in plaats van de stilte in de omgeving. 

De stiltegebieden zijn ingevoerd om de natuur te beschermen tegen de geluiden in de moderne maatschappij. De stiltegebieden zorgen er dus voor dat de dieren geen last hebben van de geluiden. Maar de provincie wil meer plek voor bedrijven en wil de natuur op andere manieren beschermen maar dat ten koste van de stilte gebieden.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?