Gemeente komt bedrijven die vanwege corona moesten sluiten tegemoet

Geschreven door Redactie

Verschillende ondernemers in Lelystad die hun pand huren van de gemeente hebben aan het begin van de coronacrisis minder of zelfs geen huur hoeven te betalen. De gemeente laat weten dat voor 153.000 euro aan huur is kwijtgescholden of in mindering is gebracht.

Het gaat om bedrijven die vanwege de coronamaatregelen verplicht hun deuren moesten sluiten. Welke huurders de gemeente precies tegemoet is gekomen zegt een woordvoerder wegens privacyoverwegingen niet aan te kunnen geven.

De stap is gezet na een oproep uit Den Haag. "Het Rijk heeft lokale overheden gevraagd op lokaal niveau maatregelen te nemen om de lokale economie te ondersteunen in die moeilijke tijden", zo laat de de gemeente weten. Een zelfde soort oproep heeft het Rijk gedaan aan alle commerciële vastgoedeigenaren. De boodschap was om coulant te zijn richting huurders ten aanzien van de betaling van de huur. In hoeverre dat ook daadwerkelijk is gebeurd is niet bekend. De gemeente geeft aan daar geen invloed op te hebben. Wel is in een open brief opgeroepen "Om in goed overleg met huurders hierover afspraken te maken."


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?