'Bouwen' moet leiden tot 'banen'

Geschreven door Redactie

Lelystad De VVD in Lelystad wil dat de provinciehoofdstad de komende periode volop inzet op het bouwen van woningen. Volgens fractievoorzitter Dennis Grimbergen moet Lelystad het aanbod aan het Rijk om tot 2040 15.000 woningen te bouwen verhogen naar 40.000 woningen.

Dat moet dan vooral gebeuren in de uitleggebieden aan de randen van de stad, zoals Lelystad-Zuid, richting het onafgemaakte station.

Lelystad heeft al aangeboden aan het Rijk tot 2040 15.000 woningen extra te laten bouwen: 5.000 in de bestaande stad en 10.000 in Lelystad-Zuid. Daarmee moet het landelijk nijpende tekort aan woningen voor een deel worden opgelost.

‘Bouwen, bouwen, bouwen,’ moet het devies zijn voor de komende jaren. Dat resulteert dan ook weer in ‘banen, banen, banen’ en het zorgt ervoor dat de voorzieningen in deze stad als het theater en het Stadshart beter renderen. Lelystad zou moeten doorgroeien naar een stad met 150.000 inwoners. De VVD beseft dat het een enorme opgave is en wil daarom een bouwmeester aanstellen die het proces begeleidt. Een groot deel van de gemeenteraad en wethouder Janneke Sparreboom zijn enthousiast over het VVD-voorstel. De gemeenteraad beslist er op 10 november over.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?