VVD wil 30.000 extra woningen bouwen richting station Zuid

Geschreven door Redactie

De VVD in Lelystad wil nog veel meer nieuwe huizen bouwen in de stad dan eerder gepland. De partij denkt aan 40.000 woningen in plaats van de 10.000 waarover eerder is gesproken.

Het Rijk wil dat er de komende jaren in Nederland een miljoen woningen worden gebouwd.

Volgens Dennis Grimbergen van de VVD heeft Lelystad daar de ruimte voor, onder meer in de richting van het in 1988 in ruwbouw aangelegde maar nog steeds ongebruikte station Lelystad Zuid. De partij zet in op een mix van hoog- en laagbouw, exclusief wonen, starterswoningen en sociale huurwoningen. Zo moet Lelystad doorgroeien naar 150.000 inwoners. De VVD brengt het voorstel dinsdagavond in bij de behandeling van de programmabegroting voor 2021.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?