Nederland wil WK voetbal voor vrouwen in Nederland organiseren

Geschreven door Redactie

De KNVB gaat samen met de voetbalbonden van België en Duitsland proberen om het WK voetbal 2027 naar Nederland te halen. De landen hebben aan de FIFA vertelt dat ze het toernooi voor vrouwen samen willen organiseren.

Nederland en Duitsland hebben de beste voetbalploegen en horen bij de beste voetballanden van de wereld. De nationale vrouwenploeg van Duitsland werd twee keer wereldkampioen en veroverde acht keer de Europese titel. Nederland werd in 2017 Europees kampioen en bereikte vorig jaar de WK-finale. Oranje verloor toen van de Verenigde Staten.


Door samen naar FIFA te gaan denken de landen dat ze meer kans maken om het toernooi ook echt te mogen organiseren. 


Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de FIFA een beslissing maakt. Er wordt nog eerst een WK georganiseerd in 2023. Dat toernooi is in Australië en Nieuw-Zeeland.