Voetbalclub Unicum niet blij met nieuwe gedeeltelijke lockdown

Geschreven door Redactie

De voetbalcompetitie voor amateurclubs wordt voor in ieder geval 4 weken stilgelegd. Dat is één van de maatregelen van het kabinet om de stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Voelbalvereniging Unicum in Lelystad wist wel dat er extra beperkingen zouden komen.

Maar de nieuwe regels hakken er toch flink in. Technisch manager Dirk Jan Jannink 'baalt'. "Ik vind het slecht voor de verenigingen maar ook voor de horecaondernemingen die zich bij de club hebben aangesloten. Alleen de jeugd mag nog trainen." 

Geen competitie en ook geen trainingen voor volwassenen, terwijl het net zo lekker gaat met het eerste elftal van Unicum, zegt speler Wesley de Klein. "We zijn nog ongeslagen. Dan zit je in een goede 'flow' en die wil je natuurlijk voortzetten. De nieuwe (gedeeltelijke) lockdown is een kink in de kabel. Nu is je vrijheid weg", zegt De Klein. 

Unicum voelt zich dubbel gestraft door de nieuwe maatregelen. De club maakt zich zorgen over de toekomst. Door de vorige lockdown had Unicum ook al drie maanden geen inkomsten.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?