Wokrestaurants sluiten de deuren

Geschreven door Redactie

Diverse wokrestaurants in Flevoland hebben de deuren gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Maandag heeft ook Tasty Wok in Lelystad besloten om dicht te blijven, omdat dat goedkoper zou zijn dan open blijven.

Op de website meldt het restaurant in Lelystad dat het tot nader bericht is gesloten naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen om de 'verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.' Dat is nog voordat het kabinet vanavond vrijwel zeker verscherpte maatregelen bekend maakt.

Volgens de huidige RIVM-richtlijnen mogen restaurants dertig mensen binnen hebben, exclusief het personeel. Het Aziatische restaurant heeft plaats voor driehonderd gasten. Volgens een personeelslid is het bedrijf pas rendabel als het honderd gasten mag ontvangen. Omdat er minder gasten komen eten wordt aan het eind van de dag ook veel voedsel weggegooid. Daarom heeft Tasty Wok besloten om de deuren te sluiten totdat het restaurant aan de Agorahof weer meer gasten mag ontvangen. Het Gouden Huis in het Lelycentre in Lelystad meldt op de website dat het buffet de rest van dit jaar gesloten blijft. Atlantis Almere heeft op 29 september "met pijn in ons hart" meegedeeld dat het de deuren gesloten houdt totdat het weer veilig genoeg is om gasten te ontvangen. Tang Dynastie in Almere Buiten blijft dicht 'totdat het coronavirus zich kalmeert.'

Sommige eigenaren van wokrestaurants hebben hun bedrijf aangepast. King Wok in Dronten is alleen geopend voor afhaalgerechten. Bij Restaurant Breed in Almere Buiten kun je eten en wokken in verschillende tijdvakken met maximaal dertig gasten tegelijk. Tung Restaurant in Zeewolde ontvangt alleen op zaterdag gasten in drie tijdvakken.

Voorzitter John van Beek van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Flevoland zet zich schrap voor de persconferentie van dinsdagavond. Daarin maakt het kabinet vrijwel zeker extra maatregelen bekend om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Van Beek denkt dat veel ondernemers het heel moeilijk krijgen als de openingstijden nog verder worden beperkt, laat staan als er weer een totale lockdown komt. Van Beek begrijpt de afweging van Tasty Wok, omdat dit type restaurant veel eten vooraf moet klaarmaken. Als er dan bijna geen gasten komen, kan dat niet uit.


Onze Ambassadeurs