Bouwconsortium Flevo Bouw neemt failliete Hette Bouw over

Geschreven door Redactie

De bedrijven Evertsen Bouw uit Zwolle en Van Pijkeren Bouw uit Ommen nemen het failliet verklaarde Hette Bouw uit Marknesse over. De bouwbedrijven hebben daartoe het consortium Flevo Bouw opgericht.

Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator. Voor de overname is ruim 180.000 euro betaald. 

Hette Bouw kwam onlangs in het nieuws omdat door het faillissement ruim 100 huizenkopers in Flevoland gedupeerd werden. Sommige huizen moesten nog worden afgebouwd en van andere huizen moest de bouw nog beginnen. Vooral in Almere Oosterwold waren veel slachtoffers. Omdat Hette Bouw aangesloten was bij verzekeraar Woningborg worden de huizen alsnog afgebouwd. 

Het bouwbedrijf maakte in 2018 nog een bescheiden winst van 160.000 euro. In 2019 leed Hette Bouw een verlies van bijna 2,9 miljoen euro. Volgens de directeur kwam dat door een aantal bouwprojecten in Almere. In plaats van drie opeenvolgende projecten moesten deze door leveringsvertragingen ineens tegelijk worden uitgevoerd.

Door nog weer andere problemen besloot de gemeente Almere op zeker moment tot een bouwstop. De projectontwikkelaar legde beslag op de bankrekening van Hette Bouw. Hij riep toen de kopers op de bouwtermijnen niet over te maken aan het bouwbedrijf. Er kwam toen dus geen geld meer binnen bij Hette Bouw en bleek een faillissement onafwendbaar. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?