Veiligheidsregio Flevoland naar niveau 2 (zorgelijk) vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen

Geschreven door Redactie

De veiligheidsregio Flevoland gaat deze week naar risiconiveau 2 door het oplopend aantal coronabesmettingen. Dat bevestigen ingewijden.

Wanneer de wijziging precies ingaat, is nog onduidelijk.

Met name in Zeewolde en Almere lopen de besmettingen op. In Zeewolde zijn per 100.000 inwoners 17 mensen besmet. In de gemeente Almere zijn dat 18 mensen per 100.000 inwoners. In Lelystad is dat aantal nu 6, in Dronten 2 en in de Noordoostpolder 0. 

Het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners in de hele veiligheidsregio ligt op 11,6. In absolute getallen zijn er gisteren 49 inwoners positief getest op Covid-19. 

De veiligheidsregio laat weten dat de oplopende besmettingen de volle aandacht hebben. ,,De situatie in onze Veiligheidsregio’s wordt continu gemonitord. Het Rijk, de GGD’en, het RIVM en de veiligheidsregio’s beoordelen samen de situatie en stellen risiconiveaus vast. Op dit moment is er overleg tussen genoemde partijen over de inschaling voor de veiligheidsregio Flevoland. Wat dat betekent voor mogelijke aanvullende maatregelen of handhaving is nu nog niet bekend’’, zegt Simone de Swart. Ze herhaalt de oproep aan inwoners om zich aan de maatregelen te houden.  Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?