Multisportdag Lelystad

Geschreven door Redactie

Tijdens de Multisportdag kunnen mensen die slechtziend of blind zijn gratis verschillende sporten uitproberen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur ben je van harte welkom in het toegankelijke Sportcentrum de Koploper in Leystad. De dag wordt mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.

De Multisportdag wordt georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland, Sportbedrijf Lelystad en Stichting Georganiseerd Overleg Lelystad.

Op het programma staan: blindenvoetbal, goalball, handboogschieten, fitness en klimmen; een mooie mix van team- en individuele sporten en van reguliere sporten en sporten speciaal voor mensen met een visuele beperking. Lees meer over sporten met visuele beperking op de website.

Met de Multisportdag hoopt de organisatie veel mensen enthousiast te maken voor sporten. Iedere deelnemer die na afloop wil blijven sporten wordt door Gehandicaptensport Nederland en Sportbedrijf Lelystad geholpen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt.

De Multisportdagen maken onderdeel uit van het project Zichtbaar Sportief. Dit initiatief wil sportparticipatie onder mensen die slechtziend of blind zijn vergroten en belemmeringen wegnemen. Daarvoor organiseert het samenwerkingsverband de Multisportdagen en werkt aan meer bewustwording bij sportverenigingen over wat sporten met een visuele beperking inhoudt en welke (vaak kleine) aanpassingen er nodig zijn. 

Natuurlijk heeft de organisatie veel aandacht voor de veiligheid en houdt zij zich aan de corona-maatregelen en de richtlijnen van het RIVM. Daarom wordt aan alle deelnemers gevraagd een eigen sportmaatje mee te nemen. Bij voorkeur iemand uit het eigen huishouden, of anders een begeleider die vanaf 1,5 meter afstand goed verbaal contact kan houden. De organisatie zelf zet ook vrijwilligers in, maar eigen begeleiding is wenselijk. De locatie wordt volledig coronaproof ingericht, aangepast op de behoeften van de doelgroep.

Heb je een visuele beperking en wil je meedoen met de Multisportdag? Stuur dan een e-mail naar f.vanlin@gehandicaptensport.nl (Floor van Lin). Je ontvangt dan een toegankelijk inschrijfformulier.

Heb je een sportschool of sportclub en wil je meer weten over sporten met een visuele beperking en hoe dat binnen jouw organisatie kan? Neem dan ook contact op via f.vanlin@gehandicaptensport.nl.

  • Locatie: Sportcentrum de Koploper, Badweg 21 in Lelystad;
  • Datum: zaterdag 26 september 2020;
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur;
  • Website: www.gehandicaptensport.nl