Al ruim 214 miljoen euro besteed aan uitbreiding Lelystad Airport

Geschreven door Redactie

De uitbreiding van Lelystad Airport kostte tot nu toe ruim 214 miljoen euro, blijkt woensdag uit onderzoek van Omroep Flevoland en onderzoeksplatform Follow The Money.

Verschillende partijen investeerden de afgelopen jaren in de uitbreiding van het vliegveld, dat in november 2021 moet openen.

Omroep Flevoland en FTM baseren het bedrag op een optelling van de kosten voor bouwprojecten, infrastructuur, onderzoeken en ambtelijke ondersteuning. De gegevens hiervoor vroegen ze op bij de betrokken overheden en Royal Schiphol Group.

Het leeuwendeel van het tot nu toe geïnvesteerde bedrag is uitgegeven aan de verbouwing van de luchthaven zelf. Zo zou de nieuwe terminal 18,8 miljoen euro hebben gekost en een verhoging van de verkeerstoren en uitbreiding van de brandweer tezamen 15,5 miljoen euro.

Lelystad Airport moet vooral vakantievluchten van het overvolle Schiphol overnemen. De bedoeling was om de luchthaven voor het einde van 2020 te openen. Door de corona crisis en verkeerde stikstofberekeningen moest de beoogde opening echter met een jaar worden uitgesteld.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?