Waarschuwing voor “Irish Travellers”

Geschreven door Redactie

De politie heeft de afgelopen dagen weer meerdere meldingen ontvangen over Engelssprekende klusjesmannen, veelal afkomstig uit Ierland. Deze “Irish Travellers” bieden verschillende diensten (klussen) aan de deur of middels flyers aan. Het advies: ga niet in op deze spontane voorstellen om klusjes te doen. Betaal ook geen voorschot! Het aanbod lijkt vaak een mooie aanbieding maar gaandeweg komen er altijd ‘onvoorziene’ kosten bij en komt de rekening altijd vele malen hoger uit.

Twijfel je of het om een legitiem bedrijf gaat? Vraag naar het ondernemingsnummer (KVK-nummer), legitimatiebewijs en een schriftelijke en gedetailleerde offerte. Als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844.

Bij bedreiging of anderszins sprake van spoed, bel dan 112. Let ook op alleenstaanden en/of ouderen in de wijk of buurt. Daders gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Als je gelegenheid hebt om foto’s te maken kan dit helpen bij de opsporing. Mocht je signalen hebben waar deze personen verblijven, vaak zijn dit recreatieparken of campings, dan horen wij dat graag.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?