Corona-onzekerheid funest voor LichtjesParade

Geschreven door Redactie

Dit jaar geen mooi verlichte wagens in het centrum van Lelystad in december: de LichtjesParade is afgelast.

"We willen er niet maanden werk in steken en dat dan op het laatste moment de stekker eruit getrokken wordt", vertelt Bart Visscher van de organisatie. 


Dat duizenden mensen op de parade afkomen en dan schouder aan schouder staan te kijken, ziet hij niet zo snel gebeuren. "We hadden dit als stichting onderling al besloten en we hebben het ook met de wethouder besproken, maar het is gewoon niet te doen", aldus Visscher. 


Het zijn onzekere tijden voor evenementen, vooral omdat de regering regelmatig de maatregelen tegen het corona-virus aanpast. "Je wil geen tienduizenden euro's uitgeven als je niet zeker weet of het door kan gaan. Dat is zonde van alle inspanning en werk." En zelfs als het volgens de regering zou mogen, denkt hij niet dat er veel bezoek op af zal komen. "Mensen gaan dat risico echt niet nemen." 


Volgens Visscher kan de LichtjesParade pas weer doorgaan als er een vaccin of medicijn tegen corona is. "Het is afwachten wanneer dat is. En of we dan ook de financiën weer rond kunnen krijgen. Wie weet eind volgend jaar weer." Onze Ambassadeurs