Zonnenboot van Clavis Leeuwarden wint race op Ketelmeer

Geschreven door Redactie

Het Solar Boat Team Clavis uit Leeuwarden heeft maandag de race op het Ketelmeer gewonnen.

De race tussen vier zonneboten is georganiseerd door het team van TU Delft.

Met dit project willen de studenten samen met de maritieme sector werken aan een duurzame energietransitie. Door te innoveren op het gebied van duurzaamheid dragen ze bij aan een betere en groenere toekomst. 

De studenten van de TU Delft zijn regerend wereldkampioen in de offshore klasse en wilden met een speciale nieuw gebouwde zonneboot meedoen aan de internationale Monaco Solar Challenge en aan een zonneboot-competitie. Door corona gaat dit allemaal niet door en dus dachten de studenten: "Dan organiseren we toch zelf een race?" 

Naast het team van TU Delft doen ook de teams Solar Boat Twente, Sunflare Solarteam uit Drachten en Clavis uit Leeuwarden mee aan de race.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?