Nationale actiedag Beiroet van start: teller staat op ruim 5 miljoen

Geschreven door Redactie

De nationale actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet is van start gegaan. Inmiddels staat de teller van de inzamelingsactie op ruim 5 miljoen euro.

"Een prachtige start van de actiedag", zegt actievoorzitter van Giro555 Garance Reus-Deelder (Plan International Nederland) . Hij voegde eraan toe, dat er veel meer nodig is.

De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen de hele dag steun voor hulpverlening aan de Libanese bevolking. Sinds vrijdag is door de hulporganisaties in spotjes opgeroepen om te doneren. Binnen drie dagen kwam er 2,2 miljoen euro binnen. 

De actiedag begon vanuit Studio 47 in Hilversum, waar een klein actiecentrum is ingericht. De dag wordt gesteund door NPO, RTL, Talpa Network en Facebook en zal vanwege de corona-maatregelen vooral online plaatsvinden. Op de Facebookpagina van Giro555 staat een livestream waar onder meer optredens te zien zullen zijn van Libanese en Nederlandse artiesten. 

Een deel van de Libanese hoofdstad is verwoest door de explosie van vorige week dinsdag. Er kwamen zeker 220 mensen om het leven, 6000 mensen raakten gewond. Ook zijn er nog veel vermisten. Tienduizenden huizen zijn onbewoonbaar. Minister Kaag zei vanochtend dat het nu tijd is om te geven. Ze noemde het geweldig dat aan het begin van de dag de teller al op ruim 5 miljoen stond.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?