Boswachter vindt half omgehakte boom in bos

Geschreven door Redactie

Een onbekend persoon heeft in het Gelderse Hout in Lelystad een boom geprobeerd om te hakken. Dat schrijft boswachter Amy Zeeman op Facebook. Volgens haar was de persoon er waarschijnlijk vanwege de warmte snel klaar mee, waardoor de half afgehakte boom achterbleef.

De boom was in zoverre beschadigd dat het wel een gevaarlijke situatie opleverde. "Met de juiste hoeveelheid wind kan de boom zonder aankondiging zomaar omvallen", aldus de boswachter. De boom is daarom nu alsnog weggehaald.

De boswachter heeft geen goed woord over voor degene die de boom wilde vellen. "Het is niet de bedoeling dat je schade brengt aan de natuur en al helemaal niet dat je klakkeloos bomen om gaat hakken. Staatsbosbeheer werkt er elke dag keihard aan om de bossen veilig te houden voor iedereen, voor al onze doelgroepen en bezoekers. En zoiets belemmert dat juist."

Zeeman laat weten dat het incident doorgegeven is aan de boa's van Staatsbosbeheer en dat het verder intern opgepakt wordt.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?