Buurthuis op wielen voor boeren geopend

Geschreven door Redactie

Boeren in Lelystad beschikken voortaan over een bijzonder buurthuis: eentje op wielen. Het buurthuis werd donderdagochtend door gedeputeerde Harold Hofstra officieel geopend.

Het buurthuis is een initiatief van het collectief "De Lelystadse Boer", een groep van zeventig agrariërs rond het vliegveld. "De buurt van de Lelystadse Boer is met 6.000 voetbalvelden veruit de grootste van Lelystad. Daarom komen niet de buurtgenoten naar het buurthuis, maar gaat het buurthuis langs bij de boeren", aldus het collectief.

Om het buurthuis te introduceren bij de agrariërs in de buurt, is er een estafette gestart. Elke boer brengt het buurthuis naar het erf van de buren. Zij brengen dan de trailer de volgende dag weer een erf verder.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?