Vakantie in eigen land: meer geld voor campinghouders en eigenaren vakantiehuisjes

Geschreven door Redactie

Bloedhete zomer + virus: vakantie in eigen land.

En dat legt campings, hotels en vakantieparken geen windeieren. 

Logiesverstrekkers misten tijdens de lockdown nog 36 procent van de omzet, maar draaiden in juli gemiddeld 11 procent meer omzet dan een jaar terug, aldus Knab.  

De online bank analyseerde transactiedata van 167.000 bv’s en eenmanszaken. De circa 600 ondernemers in de reisbranche die bankieren bij Knab ontvingen in juli gemiddeld 21 procent minder inkomsten dan in dezelfde maand een jaar eerder.   

Daar zaten bijvoorbeeld ook reisbureau's bij. Hotels en campings zagen echter meer geld binnenkomen dan in juli 2019.  

Met name campings en vakantieparken zitten bomvol, merken ook Nederlanders die nu nog een plekje proberen te boeken. Goedkoop een weekje weg in eigen land? Vergeet het maar. Wie volgende week bijvoorbeeld een week naar een huisje van Center Parcs in Zeeland wil, betaalt voor vier personen en vier nachten 1249 euro.  

 Met de eigen caravan op pad is ook niet goedkoop. Zo betaal je op een camping in het populaire Zeeuwse Oostkapelle 67 euro per nacht voor maximaal zes personen. Inclusief eigen sanitair, maar dat is in deze tijd geen overbodige luxe.  

Ter vergelijking: als je goed zoekt, kun je al voor 263 euro per persoon naar Tenerife, inclusief hotel en vlucht.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?