Rover bepleit langere perrons Almere Buiten

Geschreven door Redactie

Het NS-plan om per september langere treinen in te zetten op het traject Lelystad Centrum – Dordrecht heeft onnodige gevolgen voor het treinverkeer.

Dat schrijven reizigersvereniging Rover en andere consumentenorganisaties in een advies aan NS. 

Niet alle perrons op de route zijn lang genoeg voor deze verlengde treinen. De NS schuift daarom in de dienstregeling en de perronopstelling. Op station Almere Centrum worden ook treinstellen aan- en afgekoppeld, waardoor de ritten op het traject langer duren dan nu. 

Volgens Rover is het probleem makkelijk op te lossen door de perrons op station Almere Buiten te verlengen. Dat kan desnoods met een noodperron, staat in het advies. Als ze eerder al waren verlengd was de noodgreep in de dienstregeling helemaal niet nodig geweest, zeggen de organisaties. Ze vragen de NS en ProRail haast te maken met de aanleg van langere perrons, omdat er de komende jaren nog meer behoefte aan langere treinen zal komen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?