Aantal besmettingen per week stijgt verder in Almere (+57) en Lelystad (+11)

Geschreven door Redactie

In de afgelopen week zijn er 69 nieuwe besmettingen vastgesteld in Flevoland tegenover veertig in de week ervoor en tien in de week daarvoor.

In Almere werden sinds vorige week dinsdag de meeste positieve testen genoteerd: 57 in totaal.

In Lelystad testten elf inwoners positief op het virus en in Noordoostpolder kwam er één besmetting bij. In de andere Flevolandse gemeenten bleef het aantal stabiel. 

De afgelopen week zijn twee Flevolanders opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling van COVID-19: een persoon uit Almere en een inwoner van Lelystad. Er zijn de afgelopen week geen Flevolanders overleden aan COVID-19. 

De testen hebben landelijk 4.036 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Dat is ruim anderhalf keer zo veel als vorige week. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 59.973. Sinds het begin van de uitbraak van het virus zijn 1.102 Flevolanders officieel besmet geraakt. 

Tot nu toe is voor 128 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 64, in Dronten op 30, op Urk op 23, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. De afgelopen week kwamen er in Flevoland dus geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij. Het dodental blijft daarmee op 93 staan. 


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?