Online platform Voetbal in Flevoland van start

Geschreven door Redactie

Niels Ros en Pablo van Hamersveld zijn deze maand Voetbal in Flevoland gestart

Een interactief voetbalplatform voor de provincie Flevoland

Het nieuwe platform geeft amateurvoetballers uit Flevoland een podium. Elke voetbalmaand wordt er een prijs uitgereikt aan de mooiste amateurgoal gemaakt in de competitie. De goals kunnen worden ingezonden via social media. Het geheel wordt gefinancierd door sponsors, families of voetballiefhebbers. Meedoen kan al vanaf tien euro per seizoen. 


Niels Ros, eigenaar van het platform, liep al een tijdje met het idee een platform te starten. Dit omdat hij de filmpjes die hij binnen kreeg als beheerder uniek en vernieuwend vond en hij vond dat er meer aandacht aan het amateurvoetbal in alle leeftijdscategorieën geschonken moest worden. 


‘Voetbal in Flevoland leeft, maar wordt niet altijd in de schijnwerpers gezet,’ zegt hij. De heren proberen nu sponsors binnen te halen, zodat de filmpjes meer aandacht kunnen krijgen, de prijswinnaars in het zonnetje gezet kunnen worden en er echt geïnvesteerd kan worden in een onafhankelijk platform. 


Iedere voetbalmaand wordt er een mooiste goal uit de provincie Flevoland geselecteerd door een jury die bestaat uit Jay Hoft uit Almere, Wouter van der Velden uit Emmeloord en Casper Fennema uit Dronten. Het thuispubliek heeft 25% van de stemmen in de hand door middel van een like op de goal die zij het mooiste vindt. De maandwinnaar wint onder andere een trofee en een uniek winnaarsshirt. 


Aan het eind van het seizoen wordt er een overall winnaar gekozen uit de maandwinnaars en die wint uiteindelijk de grote prijs: Goal of the Season regio Flevoland. Met deze actie hopen de mannen Voetbal in Flevoland nog beter op de kaart te zetten. ‘Flevoland is nog jong en de ambitie is er om Flevoland qua voetbal nog beter op de kaart te zetten,’ zegt Pablo van Hamersveld.